Bulut: Ukrayna'da barış tesis edilmelidir

Bulut: Ukrayna

çizen Bulut Kırım Tatarları bu senaryoya yabancı değildir. Geçmişte de benzeri olayları yaşamıştır. Bugün Kırım Tatarları tarihi vatanları Kırım'da Rus işgali ile ikinci sürgün tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, İlçe Başkanı Karani Erkul ve Bandırma Belediye Başkan Adayı Dr. Hadi Selimoğlu, Kırım Türkleri Dayanışma Derneği Bandırma Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut “Ukrayna’da yaşanan toplumsal olaylar sadece Ukrayna’yı değil tüm bölgeyi çok tehlikeli bir sürece sürüklemiştir” dedi. Tarih boyunca milletlerin ve medeniyetlerin bir geçiş bölgesi olan Ukrayna’nın, doğu-batı ekseninde sürekli çekişmeler ve çatışmaların meydana geldiği bir zemin olduğunu dile getiren Bulut, “Bu özelliği son yıllarda büyük ayrışmalara sebep olarak kültürel, mensubiyet ve kimlik açısından parçalanmalara yol açmıştır. Ukrayna üzerinde emperyalist güçlerin nüfuz mücadelesi ve hesapları halkı iyice bölmüş, çatışmaları ve ayrışmaları hızlandırmıştır. Yaşanan siyasi rekabet iktidar olmayı aşmış düşmanlıkları ve kaosu körüklemiştir” şeklinde konuştu.

-Rusya Kırımdan çekilmelidir

Ukrayna’da yaşanan olayların en çok Kırım Tatarlarını etkilediğinin altını çizen Bulut “Kırım Tatarları bu senaryoya yabancı değildir. Geçmişte de benzeri olayları yaşamıştır. Bugün Kırım Tatarları tarihi vatanları Kırım’da Rus işgali ile ikinci sürgün tehlikesi ile karşı karşıyadır. Kırım Tatarları doğu-batı ekseni çekişmede taraf değildir. Kırım, Rusya’nın işgalini hak etmemektedir. Olayları yükselten tüm ülkeler, ayrımcı politikalarına son vermelidir. İşgalci Rusya, bu topraklardan çekilmelidir. Burada yaşanan dram, saldırı, hukuksuz muamele ve sertlik derhal durdurulmalıdır. Tüm dünya ülkeleri gerçeği görmeli Ukrayna’da barışın tesis edilmesine katkı sağlamalı ve Rusya’nın Kırım’dan çekilmesine diplomatik katkı sağlanmalıdır” dedi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı